Götene kommun, Sektor Samhällsbyggnad

Götene kommun är den lilla kommunen med många möjligheter. Här finns en stor bredd i kompetensen och samtidigt en närhet som gör det enkelt att samarbeta över både organisatoriska och professionella gränser. Vi som arbetar i Götene kommun är till för dem som bor i, besöker och verkar i Götene kommun och all vår verksamhet syftar till att stödja deras behov. Grunden i vårt medarbetarskap är ansvar, etik, mod och ärlighet. Som medarbetare i Götene är du engagerad och delaktig och vi eftersträvar arbetsplatser som stimulerar till initiativrikedom, kreativitet och ansvarstagande. Vi kan erbjuda meningsfulla och samhällsnyttiga arbeten. Inom Götene kommun vill vi på bästa sätt ta vara på din kompetens i arbetet.

Vi söker en Näringslivsstrateg!
Götenes näringslivsklimat är riktigt bra – vill du medverka till nästa steg och skapa ett i toppklass?

Vår näringslivschef går snart i pension och vi söker dig som vill fortsätta att utveckla näringslivsfrågorna i Götene kommun. Näringslivet i Götene består av ca 1200 aktiva företag, allt ifrån stora industrier till innovativa enmansföretag. Samverkan mellan företag och samhälle lägger grunden för tillväxt och hållbar samhällsutveckling och hos oss står näringslivsfrågor högt upp på agendan.

Rollen 
Arbetet innefattar omfattande kontakter med det lokala näringslivet och dess organisationer, kommunens verksamheter samt i nätverk på exempelvis Skaraborgsnivå. Som Näringslivsstrateg förväntas du

 • bygga relationer för ett gott företagsklimat
 • skapa förutsättningar för nya etableringar
 • stimulera nyföretagande
 • arbeta med kompetensförsörjningsfrågor
 • genomföra olika typer av näringslivsaktiviteter
 • verka för en långsiktig hållbar tillväxt

I din roll är du en brygga mellan företag, politiker, kommunens övriga verksamheter samt andra organisationer i näringslivsfrågor. En hel del av arbetet kring näringslivsfrågorna bedrivs i nära samarbete med kommunledningen. Organisatoriskt ingår du i sektor samhällsbyggnad. Vi är ett glatt gäng med diverse kompetenser som med gemensamma krafter vill bidra till Götenes positiva utveckling.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning. För att lyckas i detta uppdrag skall du ha ett genuint intresse för näringslivsutveckling, goda kunskaper om företagande och näringsliv samt stort intresse för vad som händer i vår omvärld.

Vi ser gärna att du har vana av att hantera media och kommunikationsfrågor och att du trivs med att vara synlig och publik. Förståelsen för företagandets villkor, politikens roll i det kommunala uppdraget samt om myndigheters regelverk och arbetssätt är viktigt.

Personliga egenskaper
Vi förutsätter att du har en personlig mognad med god självkännedom och kan prioritera. Som näringslivsstrateg har du

 • stark drivkraft, är utvecklingsinriktad och vågar pröva nya vägar samtidigt som du är lyhörd. 
 • lätt för att kommunicera på olika nivåer inom olika typer av organisationer
 • mycket god förmåga att samarbeta
 • god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.
 • förmåga att se helheter och växla mellan strategiskt och operativt perspektiv
 • god förmåga att skapa förtroende och tillit hos företag och samarbetsorganisationer

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor
Tillsvidare, heltid. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Arbetstiden är främst dagtid, men resor och kvällsarbete förekommer efter verksamhetens behov.

 

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Götene
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/129
Kontakt
 • Åsa Karlsson, Sektorschef, Nås via e-post asa.h.karlsson@gotene.se
Facklig företrädare
 • Ulla-Britt Alnemar, Vision, 0511-38 62 51
Publicerat 2017-10-11
Sista ansökningsdag 2017-11-01

Tilbake til ledige stillinger